January 25, 2018

January 16, 2018

November 30, 2017

November 9, 2017

Please reload

Recent Posts

Izrada web stranica od sada u našoj ponudi

March 24, 2018

1/3
Please reload

Featured Posts

Što može izazvati kratki spoj u Vašem domu

October 21, 2017

1. Krivo spajate električne aparate. Uvijek morate ostaviti prostora okolo električnih aparata jer ne smijete dozvoliti toplini koju stvaraju da se generira. Svi veliki kućanski aparati poput štednjaka, frižidera i mašine za pranje rublja moraju biti direktno uključeni u svoju utičnicu, a ne spojeni preko produžnog kabela. Ako nekoliko velikih aparata uključujete u struju preko jednog kabela, riskirate kratki spoj koji može prouzročiti požar.

 

2. Odlazite iz kuhinje dok je štednjak upaljen. Jedan od najčešćih uzroka kućnih požara je kuhanje. Potrebno je nekoliko sekundi da plin ili električna ploča izazovu vatru pa zbog toga vatrogasci savjetuju da nikada ne odlazite iz kuhinje dok kuhate.

 

"Kada odlazite na godišnji odmor sve električne aparate potrebno je isključiti iz struje, televizor, računalo, lampe, perilicu i sušilicu rublja, hladnjak,..."

 

3. Koristite stare i oštećene produžen kablove. Oni mogu uzrokovati strujni udar i također povećavaj rizik od požara u domu. Vrućina i iskre koje stvaraju 'otvorene' žice u kabelu može doći u dodir s bilo kojim zapaljivim predmetom (tepih, plahta, kuhinjska krpa) i u roku od 30 sekundi uzrokovati požar.

 

4. Ostavljate električne aparate upaljene kad izlazite iz kuće. Mnogi danas imaju naviku npr. otići do dućana dok perilica za rublje radi. Stručnjaci i vatrogasci savjetuju da nikada ne ostavljate električne aparate 'u pogonu' bez nadzora.

 

5. Ne čistite sušilicu za rublje. Točnije, filter sušilice i prostor okolo bubnja u kojem se skupljaju ostaci tkanina. Oni će se nakupiti bez čišćenja, a toplina koju proizvodi sušilica mogla bi ih zapaliti.

 

6. Ne gasite svijeće. Zapamtite da jedna mala svijeća može uzrokovati veliki požar, a vama je potrebna sekunda da ju ugasite. Lako se prevrnu ili ih vaši kućni ljubimci mogu srušiti.

 

7. Odgađate čišćenje dimnjaka. Kreozot je opasna tvar koja se nakuplja prilikom paljenja drva i jedan je od glavnih uzroka požara u dimnjaku. Dva puta godišnje pozovite dimnjačara da očisti i pregleda dimnjak, jednom prije početka sezone grijanja i nakon nje, ali po potrebi i tijekom sezone ako primijetite da vaš dimnjak jako kadi.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon

© 2017 by Help doo Rijeka, Pul Vele crikve 1, 51000 Rijeka, www.help-servis.com, helpdoorijeka@gmail.com +385 91 110 0800

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now